Ga direct naar


Fietsvakantie Italie, fietsen in Toscane en Umbrie

Jouw fietsvakantie

Jouw fietsweek in Italië staat in het teken van fietsen en genieten. Er staat je een week te wachten waarin je 5 dagtochten maakt van wisselende afstanden waarbij je van uiteenlopende landschappen geniet. Qua zwaarte van de tochten kun je een korte rit van ongeveer 30 kilometer verwachten maar ook een lange (maar nagenoeg vlakke) tocht van ongeveer 80 kilometer. Het niveau van de andere tochten zit hier tussenin. De accommodatie, fattoria Landrucci, ligt in het Val di Chiana. Dit is een brede valei en het is hier vrijwel vlak. Landrucci ligt op de grens van Toscane met Umbrië, twee provincien met verschillende landschappen. De uitlopers van de Apennijnen in Umbrië zijn maar 3 kilometer van Landrucci dus een klim zal zeker niet ontbreken. De uitzichten zijn geweldig. Ook fietsen we door de typisch toscaanse heuvels, veel afwisseling dus. De dagtochten zijn ook voor een beginnende vakantiefietser goed te doen.

De fietsweek vindt plaats onder begeleiding van een ervaren gids, namelijk Mechteld. Zij is in het bezit van een EHBO diploma als ook het certificaat voor het succesvol afsluiten van de minor 'Ecotoeristisch reisleider en outdoor coach' van de Hogeschool Utrecht. Ze heeft ervaring met het begeleiden van wandelvakanties (onder andere voor Luciatours, ook vanaf deze locatie in Italie) en heeft zelf de fietstochten uitgezet. Ze is een ervaren fietser, in binnen- en buitenland.

Alle enthousiaste fietsers en fietsters zijn welkom. Meestal is de groep een gezonde mix van singles en stellen of vrienden. Het maximaal aantal deelnemers voor de fietsweek is 12.

Iedere deelnemer aan de fietsweek is in de gelegenheid om zijn eigen tempo te bepalen. Wel vinden we het als deelnemers leuk om (af en toe) met elkaar te fietsen en samen van een koffie- en lunchpauze te genieten. Bij aanvang van de route krijgt ieder een beschrijving en kaart mee, zo kun je er altijd voor kiezen om zelf je weg te vinden of met de groep te fietsen.

 Een korte beschrijving van de fietsweek:

Zaterdag - Aankomst, rondleiding op Landrucci en welkomstdiner

Zondag - Infietstocht van ongeveer een halve dag in de nabije omgeving

Maandag - 3-meren route: Lago Trasimeno, Lago di Chiusi en Lago Montepulciano

Dinsdag - Val d'Esse, uitlopers van de Appenijnen en slagveld van Hannibal

Woensdag - Rustdag

Donderdag - Rondje Trasimenomeer

Vrijdag - Klim naar Cortona

Zaterdag - Vertrek

Afhankelijk van weersomstandigheden kunnen dagen worden omgewisseld of verkort

 Je gids heeft genoeg tips om je rustdag ontspannen, actief of cultureel in te vullen.

Mogelijkheid tot fiets huren

Vind je slepen met een fiets op de auto, in de trein of in het vliegtuig te veel gedoe? Bij verschillende plaatselijke partners kunnen wij een toerfiets voor je huren. Kosten zijn 100 euro per week.

Als fietshuur gewenst is, geef dit dan bij je inschrijving aan. Vermeld op het formulier ook je lengte zodat we bij aankomst een geschikte fiets voor je klaar hebben staan.

Klik hier voor tips over fietsvervoer en vliegtuig of trein.

 

Copyright © 2009 fietsNjoy 


Bekijk foto's van fietstochten en appartementen.

Landrucci op Google maps.